Doplňte tělu chybějící vitamíny
Pokud jsou Vaše nehty slabé jako papír, třepí se a lámou, zřejmě Vašemu tělu něco chybí. Nejdůležitější je pravidelně doplňovat vápník, železo, a především vitamín E, který je pro zdravé nehty nezbytný. Také se na Vašich nehtech mohou objevit nepěkné drážky, které naznačují problém se zažíváním, a proto je dobré se zaměřit na pravidelnou a vyváženou stravu. Váš jídelníček by měl být bohatý a doplněný velkou dávkou ovoce a zeleniny. Pokud možno se také snažte vyhnout dlouhodobému stresu, který Vašim nehtům nepřidá.
nalakované nehty na nohou
Nehty potřebují pravidelnou péči
Každý týden byste měli dopřát i Vašim nehtům pravidelnou péči. Po koupeli je pečlivě ostříhejte a nerovnosti zkuste zabrousit pilníkem. Vaše nehty musí denně čelit spousta nepříznivým vlivům např. při mytí nádobí, práci na zahradě, a proto je dobré jim dopřát ochranou vrstvu. Můžete zkusit výživné bělící laky nebo lak proti třepení nehtů. Pokud chodíte na manikúru, kde Vám dělají nehty gelové, nechte je jednou za čas odpočinout a zregenerovat. Také je můžete každý den potřít klasickou vazelínou z lékárny, která nehet dostatečně hydratuje. Jestliže měníte barvy laků na nehtech každý druhý den, není to pro ně příliš dobré. Základem je pořídit si šetrný odlakovač, který Váš nehet nebude ještě více zeslabovat.
oleje na nehty
Pozor na plíseň
Jestliže najdete na svých nehtech především na nohou žluté skvrny, máte jistotu, že Vaše nehty bohužel napadla plíseň. Není to až takový problém, jen je potřeba to nejlépe ihned řešit. Co Vám pomůže? Pokud máte rádi domácí léčbu, zkuste místa potírat zředěným jablečným octem nebo rozmačkaným česnekem. Jednou z možností je pořídit si tee-tree olejíček a udělat si z něj léčivou koupel pro Vaše nehty. Jste-li vyznavačem spíše klasické léčby, zajděte do lékárny, kde Vám pomohou s vhodným výběrem mastičky.